Un contract autentic italienesc de concesionare a unui teren de pe Faleza Dunării a suferit subit “transformări” faţă de caietul de sarcini avizat de consilierii municipali. Italienii de la FINCOGERO şi-au mai adăugat în documente, un bloc cu apartamente de închiriat, restaurant şi cazinou.Doar că nu le-a mers ...... În anul de graţie 2013, Fincogero , supărat că a fost descoperit şi pus la “colţ” , se judecă cu Primăria Brăila .......
Dacă afacerea ieşea, concesionarul ar fi putut cumpăra terenul în 2011, la nivelul evaluărilor din 2006, cu puţin peste 1 milion de euro. Dezvăluirile făcute de jurnalişti pe acest subiect la acel moment a făcut ca DNA să se sesizeze şi să înceapă o anchetă.
În cadrul documentării, la acel moment, an 2008, primarul în funcţie Aurel Simionescu nu ştia că reprezentanţii firmei italiene “Fincogero”, au schimbat prin contractul de concesiune semnat în anul 2006, condiţiile stabilite în raportul care s-a aprobat în Consiliul Local municipal în anul 2005, în mandatul primarului Constantin Sever Cibu.
În acel raport şi caiet de sarcini se menţionează că se are în vedere concesionarea suprafeţei de teren de 8596,50 mp, ce aparţine domeniului privat al municipiului încă din 2004, proiect validat tot într-o şedinţă CLM.
Pe terenul în discuţie, s-a prevăzut atunci, construirea unui complex multifuncţional (hotel, săli de conferinţă, spaţii alimentaţie publică, săli recreere), nu.. şi, un bloc de apartamente, cum apare în contractul de concesiune semnat în anul 2006, avizat şi parafat de primarul în funcţie Constantin Sever Cibu, avizat de consilierul juridic Sorina Bosoacă, de arhitect Marcel Marinescu, economist Stoica Anghelescu, secretar Stoian Iorga şi concesionarul Romeo Giuseppe, adminstrator “Fincogero”.
Tot la acel moment, în cadrul anchetei jurnalistice, primarul Constantin Sever Cibu a declarat, legat de ac