În biroul primarului comunei Boghicea, Biblia este la loc de cinste. Cartea Sfântă este martora tăcută a căsătoriilor oficiate în primărie şi este cea care îi descurajează pe cei care vor să ascundă adevărul.
Câtă vreme sunt cu Biblia în mână, oamenii se transformă; după ce o lasă din mână, revin la starea iniţială. După acest principiu s-a ghidat primarul comunei Boghicea, profesorul Eugen Mihai, când a adus Biblia în sediul primăriei. “Este cunoscut faptul că primarul îndeplineşte funcţia de autoritate de stare civilă. Căsătoriile se oficiază în acest birou. Pe masă aşez registrul de stare civilă, certificatul de căsătorie, alături de care aşez icoana, Biblia şi crucea. Sunt obiectele importante care, cred eu, nu trebuie să lipsească de la oficierea căsătoriei. Cei mai mulţi dintre tinerii care îşi oficializează relaţia sunt foşti elevi de-ai mei. Din acest motiv îmi permit să le dau sfaturi chiar din ziua când devin o familie: să nu-şi uite credinţa, să se sprijine unul în celălalt, pentru că au un drum lung de parcurs”, explică primarul Eugen Mihai.
Acesta mai spune că prezenţa Bibliei în sediul administrativ are rolul de a soluţiona într-un timp optim problemele care îi scot pe oameni din case şi îi aduc la primărie. “Nu sunt puţine cazurile în care cetăţeni ai comunei au venit la primărie cerându-mi să intervin într-o problemă de familie ori o ceartă între rude pentru o palmă de pământ. Pentru a impresiona, oamenii sunt tentaţi, de cele mai multe ori, să exagereze sau, chiar, să mintă. Cum Biblia se află pe birou, i-am surprins cum, în timpul relatării faptelor, le alunecă privirea înspre Biblie, iar dacă au avut în intenţie să dea o altă interpretare faptelor, se descurajează”, mărturiseşte primarul comunei Boghicea.
Ca urmare, Biblia pare a fi un element de responsabilizare socială, dar şi un element de echilibru. “Sunt situaţii în care oa