Clujul a prezentat, la Expo Real Munchen în standul Transylvania Evolution, proiectul Cluj Innovation City, iar investiţia de 300 de milioane de euro ce va reuni 20.000 de specialişti a reuşit să impună Transilvania în faţa altor oraşe din lume. Primarul Emil Boc, prezent la Munchen alături de preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, a declarat că acest proiect "poate repezenta o parte a destinului Clujului pentru următorii 20 de ani".
Potrivit edilului Clujului, proiectul a atras întrebările cele mai multe şi provocările cele mai serioase.
"Cred că el poate reprezenta o parte a destinului Clujului pentru următorii 20 de ani. Clujul va fi un oraş care va avea în plus peste 100.000 de locuitori, peste 20.000 de locuri de muncă şi o creştere importantă a PIB-ului zonei, a exporturilor, a atragerii forţei de muncă foarte bine pregătite în IT, dezvoltare dar şi în domenii conexe. Prezenţa Clujului şi a Transilvaniei acolo a fost un succes. Cred că am reuşit să impunem şi a fost mai uşor să impunem Transilvania pe harta expoziţiei decât multe alte oraşe prezente", a declarat Emil Boc.
Primarul a spus că, deşi fac parte din formaţiuni politice diferite, el şi Horea Uioreanu au promovat împreună imaginea Clujului şi a României. De altfel, edilul a punctat că aceeaşi relaţie există şi între proiectele municipalităţii şi ale conducerii judeţului.
"Avem nevoie de Parcurile Tetarom, sunt un câştig pentru municipiu şi un câştig pentru judeţ. Şi Cluj Inovation City fructifică avantajele pe care Parcurile Tetarom le-au adus în municipiu, pentru că Tetarom a creat bulgărele de zăpadă, prin oferirea locurilor de muncă, iar acest proiect amplifică acest bulgăre de zăpadă pentru noi locuri de muncă într-un domeniu în care suntem buni, în comparaţie cu alte zone ale Europei şi nu doar din România. Suntem competitivi pe plan european prin potenţialul pe care Clujul îl