Preşedintele Rompan, Aurel Popescu, a declarat, în ediţia de miercuri a emisiunii "Esenţial", că, potrivit informaţiilor primite din teritoriu, reducerea TVA la 9% la pâine, în luna septembrie, a dus creşterea producţiei fiscalizate cu 10 procente.
"A crescut comanda la pâine, în medie, cu 10 procente. Asta înseamnă că producţia fiscalizată a crescut cu 10 la sută într-o lună, ceea ce este excepţional, (...) în contextul în care autorităţile statului au demarat destul de greu aceasta activitate de control", a afirmat preşedintele Rompan cu privire la efectele măsurii de reducere a TVA la pâine.
Totodată, Aurel Popescu a arătat că, în septembrie, "preţul cu amănuntul s-a redus în medie cu 10 procente, faţă de 12 cât era preconizat".
O primă analiză concretă a efectelor diminuării TVA la pâine va apărea după 25 octombrie, a mai adăugat preşedintele Rompan.
Citeşte mai multe despre: reducere tva paine tva paine Aurel Popescu Preşedintele Rompan paine Reducerea TVA la 9% pentru pâine diminuare tva la paine scadere TVA
Preşedintele Rompan, Aurel Popescu, a declarat, în ediţia de miercuri a emisiunii "Esenţial", că, potrivit informaţiilor primite din teritoriu, reducerea TVA la 9% la pâine, în luna septembrie, a dus creşterea producţiei fiscalizate cu 10 procente.
"A crescut comanda la pâine, în medie, cu 10 procente. Asta înseamnă că producţia fiscalizată a crescut cu 10 la sută într-o lună, ceea ce este excepţional, (...) în contextul în care autorităţile statului au demarat destul de greu aceasta activitate de control", a afirmat preşedintele Rompan cu privire la efectele măsurii de reducere a TVA la pâine.
Totodată, Aurel Popescu a arătat că, în septembrie, "preţul cu amănuntul s-a redus în medie cu 10 procente, faţă de 12 cât era preconizat".
O primă analiz