Multinvocata unificare a dreptei nu doar că nu se întâmplă, dar pare tot mai puţin probabilă. PDL, Forţa Civică şi Mişcarea Populară nu reuşesc să ajungă la un numitor comun în ceea ce priveşte găsirea unui candidat la preşedinţie pentru anul viitor.
Democrat-liberalii vor vedea lunea viitoare câţi colegi doresc să se înscrie în procedura pentru desemnarea candidatului PDL la preşedinţie. Au trecut trei zile de la demararea înscrierilor, iar după cum se vede treaba, Cătălin Predoiu are toate şansele să fie singurul doritor. Pentru a păstra aparenţele unei competiţii interne, nu este exclus însă să mai apară pe final măcar un nume, fie el şi cu şanse mici de a fi susţinut de majoritatea membrilor partidului.
Nu de alta, dar mai toate numele vehiculate până acum fie păstrează tăcerea, fie au respins ideea unei candidaturi la preşedinţie. Deşi s-ar putea trage concluzia că PDL duce lipsă de politicieni demni să fie prezidenţiabili, democrat-liberalii nici nu sunt dispuşi la colaborare cu celelalte formaţiuni plasate la dreapta eşichierului politic astfel încât să găsească un nume care să poată ţine piept candidatului stângii.
Boc vrea să rămână primar
Unul dintre numele avansate ca putând fi un bun candidat la preşedinţie, ex-premierul Emil Boc, a respins ieri ideea intrării în cursa internă din PDL. Arătând că vrea să-şi continue mandatul de primar la Cluj-Napoca, Boc a militat însă, spre deosebire de mulţi dintre colegii săi, pentru unificarea grabnică a dreptei. „Cu cât se va face mai târziu această unificare a dreptei, cu atât se vor diminua şansele victoriei“, a explicat Boc, subliniind că „soluţia“ stă într-un singur candidat al formaţiunilor de dreapta.
Numele lui Emil Boc a fost avansat de mai mulţi lideri democrat-liberali, care au vorbit despre un tandem Boc-Predoiu. Adică, primul să candideze la preşedinţie, iar prim-vicepreşedin