Reuniunea Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România (APSR), care a avut loc vinerea trecută, la Murighiol, a avut două părţi. La prima au participat, ca invitaţi, preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, secretarul general al Ministerului Fondurilor Europene, care au prezentat celor prezenţi câteva dintre planurile de perspectivă, în propriile zone de activitate; au fost discuţii deschise între prefecţi şi subprefecţi. A doua parte a fost deschisă doar APSR: s-au prezentat o dare de seamă şi un material (întocmit de prefectul de Vaslui, Radu Renga), „Prefectul în contextul regionalizării”, a fost modificat Regulamentul de organizare şi funcţionare, a fost elaborat un draft de protocol interasociativ cu alte asociaţii similare din Franţa, Belgia, Italia. „Asociaţiilor le-am trimis deja un draft de protocol, urmează ca, prin corespondenţă, să-l modificăm, astfel încât să putem să-l semnăm. Sperăm ca luna viitoare să avem un prim protocol semnat, în urma deplasării la Paris, în urma proiectului de perfecţionare continuă a prefecţilor; am luat legătura cu reprezentanţii organizaţiilor similare din Franţa”, a declarat prefectului Lucian – Eduard Simion, preşedintele APSR.
Reporter: Domnule prefect, afirmaţi înainte de întrunirea de la Murighiol veţi permite accesul, în APSR, tuturor celor care au ocupat, măcar pentru şase luni, funcţie de prefect sau subprefect. Câţi potenţiali membri ar avea APSR?
Lucian Simion: Important este să mai şi dorească să intre în Asociaţia noastră… E clar că numărul acestora sare bine de două sute, socotindu-i pe toţi cei din 1990 încoace. Sunt persoane care au deţinut una dintre aceste două funcţii chiar şi perioade mai lungi, dar care nu se regăsesc, în momentul de faţă, în această structură asociativă. La început, APSR era destinată unui grup extraordinar de restrâns, adică numai prefecţilor şi sub