Cand vii de la o lansare de poezie e greu sa iti gasesti cuvintele. Ele sunt inca ratacite printre versurile pe care le-ai ascultat, sunt uneori razvratite de firescul lor de a fi banale. Miercuri 9 octombrie Tudor Alexandru Costin a lansat "Maria", la sediul Muzeului Brailei.
Volumul aparut la editura Transilvania din Baia Mare este incununarea unor incercari literare reusite dar culese doar in paginile unor antologii. Anfitrionul manifestarii poetul Virgil Andronescu a prezentat pe rand vorbitorii care au impartasit ganduri legate de poezia autorului.
Criticul si scriitorul Dumitru Anghel o considera o prozodie eleborata, altceva decat este pe piata de carte."Maria este sirena care i-a tulburat linistea, visele".Apoi Virgil Andronescu spune de volum ca este structurat in jurul unui dialog imaginar iar Maria este un personaj mai mult real decat inchipuit o iubire ideala.
Doamna Virginia Paraschiv de la editura Transilvania considera ca "poezia se aduce si se inducee in suflet pentru ca exista o nevoie a oemniei in literarua romana". Dumneaei crede ca a gasit in carte lui Tudor Alexandru Costin reverberatiile unei poezii autentice.
Mihai Ganea din partea aceleiasi edituri considera ca intalnirea cu poetul se inscrie in intalnirile pe care le-a avut in viata cu braileni si apoi s-a referit cu evlavie la povestea mauscrisului.
S-a prezentat un film unde poezia autorului a fost pusa pe muzica si recitata de membrii apropiati editurii maramuresene.
In final autorul a avut cuvinte de spus dar emotia lansarii si-a puss amprenta.Demn de retinut ar fi faptul ca "totul s-a nascut spontan" iar unele poezii nu au intrat in acest volum.
In final epigramistii Paun Condrut si Ion Negrut au spus cateva epigrame inspirate de momentul lansarii iar autorul s-a razboit cu