Caz revoltător scos la iveală de jurnaliștii de la Cancan. Reporterii publicației l-au descoperit, într-un bloc de locuințe din centrul Capitalei, pe temutul cutremur din 1977. Acum un seism bătrân, inofensiv, care n-ar mai putea dărâma nici măcar un pește de sticlă de pe televizor, cutremurul din 1977 a făcut numeroase victime în perioada comunistă. Dând dovadă de o cruzime greu de imaginat, teribilul fenomen al naturii a ucis numai în București peste o mie de persoane, lăsând cu sechele pe viață alte câteva mii. Ce e însă revoltător e că seismul nu a fost judecat după 1989, iar acum continuă să-și primească pensia, ca orice fost funcționar onest la statului român.
În fiecare zi, cutremurul din 1977 poate fi văzut cum își face cumpărăturile la piață, din substanțiala lui pensie de torționar. La prima vedere, pare un seism normal, o zgâlțâitură inofensivă, asemenea celor care se petrec în prezent la Galați. Cutremurul din 1977 a păstrat însă ceva din cruzimea pe care a arătat-o în tinerețe. Ajuns la piață, nu se poate abține și-i zgâlțâie taraba unui țăran, dând pe jos câteva roșii. Vânzătorii însă oftează și tac, în așteptarea zilei în care cutremurul din 1977 va fi judecat pentru crimele comise în timpul regimului comunist.
Caz revoltător scos la iveală de jurnaliștii de la Cancan. Reporterii publicației l-au descoperit, într-un bloc de locuințe din centrul Capitalei, pe temutul cutremur din 1977. Acum un seism bătrân, inofensiv, care n-ar mai putea dărâma nici măcar un pește de sticlă de pe televizor, cutremurul din 1977 a făcut numeroase victime în perioada comunistă. Dând dovadă de o cruzime greu de imaginat, teribilul fenomen al naturii a ucis numai în București peste o mie de persoane, lăsând cu sechele pe viață alte câteva mii. Ce e însă revoltător e că seismul nu a fost judecat după 1989, iar acum continuă să-și primească pensia, ca o