Bloggerul culinar Adriana Ionică (www.adrianaionica.ro) vă prezintă, astăzi, o reţetă simplă, delicioasă şi potrivită pentru toamnă-iarnă.
Începem prin a pune la călit, în puţin ulei, ceapă tocată mărunt şi morcovul dat pe răzătoare. Când ceapa începe să devină sticloasă, adăugăm carnea tocată şi punem din când în când puţină apă fierbinte, până când carnea este făcută. Se pun sucul de roşii, sarea, piperul şi mai fierbem până la legarea compoziţiei cu sucul de roşii. Lăsăm compoziţia deoparte până se răceşte puţin, circa 20 de minute, apoi adăugăm două ouă şi amestecăm.
Cartofii îi curăţăm, îi tăiem felii rotunde şi îi punem la prăjit în ulei încins. Se scot pe şerveţele de bucătărie ca să se absoarbă excesul de ulei.
Se aşază în straturi
Într-un vas de Jena sau o tavă unsă cu puţin unt, punem un rând de cartofi, peste ei punem jumătate din compoziţie, încă un rând de cartofi, restul de compoziţie şi iar cartofi. În total vor fi trei rânduri de cartofi şi două rânduri de carne. Smântâna o amestecăm cu cele 3 ouă rămase, caşcavalul ras şi turnăm
peste cartofi.
Ingrediente:
1 kg carne porc tocată
1 kg cartofi
250 ml suc de roşii
1 morcov
1 ceapă
sare, piper
5 ouă
250 ml smântână
100 g caşcaval
45 de minute trebuie să stea musacaua la cuptor până când se rumeneşte.
Bloggerul culinar Adriana Ionică (www.adrianaionica.ro) vă prezintă, astăzi, o reţetă simplă, delicioasă şi potrivită pentru toamnă-iarnă.
Începem prin a pune la călit, în puţin ulei, ceapă tocată mărunt şi morcovul dat pe răzătoare. Când ceapa începe să devină sticloasă, adăugăm carnea tocată şi punem din când în când puţină apă fierbinte, până când carnea este făcu