Mai multe voci au vehiculat ideea potrivit careia fostul edil al municipiului Ploiesti, Andrei Volosevici (PDL), ar urma sa se inroleze intr-una dintre formatiunile aliantei USL.
Aceasta ipoteza a luat nastere imediat dupa alegerile din cadrul PDL Ploiesti, atunci cand Roberta Anastase l-a sustinut in cursa pentru sefia filialei locale pe Adrian Dobre, luandu-i, astfel, locul senatorului Volosevici. Reactia acestuia din urma nu a intarziat sa apara, declarand ca "si la PDL Prahova se simte nevoia de schimbare, nu doar la municipiu", atacand-o in mod direct pe sefa filialei judetene.
La scurta vreme dupa acest episod, am asistat la "eliminarea" lui Volosevici din viata publica a partidului si nu numai. Asa se explica faptul ca poza fostului primar a disparut de pe materialele folosite in campania electorala, fiind inlocuita cu cea a Robertei Anastase sau a lui Adrian Dobre, dupa caz.
Si cum permutarile de la un partid la altul au devenit o practica stabila in politica locala, nu e de mirare ca multa lume a inceput sa parieze pe variantele Andrei Volosevici - PSD sau Andrei Volosevici - PNL.
Daca ar fi sa ne luam dupa ce scrie in Protocolul de Functionare al USL, Volosevici nu ar avea cum sa primeasca un loc in cadrul vreunuia dintre cele trei partide care compun alianta, pentru ca, potrivit Capitolului III - COLABORAREA PÂNĂ LA URMĂTOARELE ALEGERI LOCALE:
3.1.5. Orice alianţă cu PDL în administraţia locală este interzisă. Nici in cazul alegerilor locale lucrurile nu stau altfel. Potrivit Cap.IV din Protocolul de Functionare, art. 4.5.2.6. , Este interzisă formarea de majorităţi împreună cu PDL. La fel se intampla si in cazul alegerilor parlamentare. Totusi, minuni s-au mai intamplat si pot oricand sa reapara, mai ales atunci cand exista o justificare solida a unui transfer. Interesan