Sub nr. 447 din 21.06.2013, Corpul de Control al Primului-Ministru, condus de secretarul de stat Ion Lazăr, a înregistrat Sinteza raportului de control privind verificările efectuate la Societatea Comercială de Conservare şi Închidere a Minelor “Conversmin” SA. Documentul sintetizează, în 18 pagini, un număr de 15 posibile fapte de natură penală în activitatea Conversmin, cei nominalizaţi fiind Copăescu Sorin, Tofan Tiea, Purcaru Stamin Ion, Daneş Petre, Radu Marcel, Videanu Adriean, Puiu Dumitru-Horea şi Bărăscu Dumitru.
O lună mai târziu, în 30.07.2013, pentru meritele deosebite în a pune iarbă peste locurile din care zeci de mii de mineri şi-au câştigat pâinea şi au ţinut în spate această ţară, dl. Purcaru Stamin Ion din Argetoaia, jud. Dolj, actualmente domiciliat în Afumaţi, judeţul Ilfov, era numit preşedinte al Consiliului de Administraţie al Complexului Energetic Hunedoara.
Revenind la constatările Corpului de Control al Primului-Ministru, trebuie spus că două dintre cele 15 posibile fapte de natură penală, pentru care raportul a fost remis Direcţiei Naţionale Anticorupţie în vederea efectuării de cercetări, se referă la persoana domnului Purcaru Stamin Ion.
Echipa de control a considerat că fapta d-lui Purcaru, ca director general, şi a d-lui Daneş Petre, ca director economic, de a efectua cu ştiinţă înregistrări inexacte în contabilitatea Conversmin SA în anul 2012, având drept consecinţă denaturarea cheltuielilor şi a rezultatelor financiare, poate întruni elementele constitutive ale infracţiunii de fals intelectual, prevăzută de art. 43 din Legea contabilităţii nr. 82/1991 republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
De asemenea, în urma verificărilor, echipa de control a considerat că fapta domnilor Radu Marcel, în calitate de director tehnic – împuternicit să semneze pentru directorul general, Copăe