Autorităţile de la Beijing nu tolerează nesupunerea civică a minorităţilor religioase. Organizaţii nonguvernamentale au semnalat rănirea a circa 60 de persoane în Tibet după ce forţele de ordine chineze au tras asupra unor protestatari. Mai mult, circa 400 de internauţi din regiunea majoritar musulmană Xinjiang au ajuns în arest, acuzaţi de intenţii jihadiste.
Duminică, în Tibet, în districtul Biru, mai multe persoane au militat pentru eliberarea unui bărbat reţinut pentru că a refuzat să înalţe un steag chinez, a anunţat organizaţia Free Tibet, potrivit Mediafax. ONG-ul a reclamat faptul că poliţiştii chinezi au început să lovească tibetani, provocând răniţi. Forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene şi au tras „orbeşte în mulţime”, a adăugat sursa citată. În consecinţă, cel puţin doi manifestanţi au ajuns în stare critică, al treilea suferind o fractură la femur, iar altul fiind rănint la nivelul capului.
La rândul său, Campania Internaţională pentru Tibet, a confirmat răniţii, fără să susţină că poliţia chineză a folosit gloanţe reale. ONG-urile au avertizat că reprimarea chineză se află în creştere în zone tibetane unde numeroşi locuitori nu mai suportă negarea religiei şi culturii lor şi dominaţia etnicilor han.
În Xinjiang, potrivit poliţiştilor chinezi,interesele străine neidentificate "infiltrează fără încetare (regiunea) şi incită locuitorii să adopte idei religioase externe prin intermediul Internetului", ameninţând unitatea etnică a regiunii. În această regiune autonomă uigură coexistă tensionat o minoritate turcofonă, de religie musulmană, şi milioane de chinezi de etnie han.
Autorităţile de la Beijing nu tolerează nesupunerea civică a minorităţilor religioase. Organizaţii nonguvernamentale au semnalat rănirea a circa 60 de persoane în Tibet după ce forţele de ordine chineze au tras asupra unor protestatari. Mai mult, circa 4