Cea de-a cincea ediţie a Festivalul Ceaiului şi Cafelei va aduce în Bucureşti, între 14 şi 20 octombrie, o serie de evenimente artistice şi culinare dedicate celor două băuturi. În cadrul lor, bucureştenii vor avea parte de ateliere gastronomice şi degustări în ceainării şi cafenele, dar şi de o expoziţie de ceai, cafea şi obiecte decorative la Sala Dalles.
Bucureştenii se vor bucura de ceai şi cafea altfel decât o fac de obicei, pentru că, timp de o săptămână, între 14 şi 20 octombrie, va avea loc Tea&Coffee Festival: un eveniment ce va aduce în prim plan elementele culturale şi gastronomice din ţările cu tradiţie în cultivarea şi producţia celor două plante, precum şi în preparerea unor băuturi pe baza acestora.
Astfel, în cadrul festivalului vor exista ateliere de gastronomie şi degustări de delicii (prăjituri, fursecuri, baclavale şi deserturi "raw"), ceai şi cafea, aparţinând bucătăriilor indiană, coreeană, chinezească, turcească, italiană şi libaneză, dar şi de caligrafie coreeană şi japoneză, de Ebru (pictură pe apă specifică Turciei), de origami, de tatuaj cu henna, pictura pe ceramică şi scriere creativă.
De asemenea, festivalul va cuprinde o zi specială, „Ziua copiilor care iubesc ceaiul“, desfăşurată pe 19 octombrie, începând cu ora 16.00, la Caffe D'arthe. Pe parcursul a patru ore, cei mici vor avea parte de multă distracţie la atelierele de creativitate pentru copii (pictură, modelaj în lut, reciclare creativă, accesorizare), atelierele de dans şi de bune maniere.
Tea&Coffee Festival va aduce şi recitaluri de vioară, recitaluri de tambur şi goarnă, muzica indiană, chinezească, demonstraţii de taiko (tobe japoneze), teatru, demonstraţii şi lecţii de dans precum tango argentinian, capoeira (dans tradiţional brazilian), dans indian marca Bollywood, dans tradiţional şi modern sud-coreean.
Expoziţie la Sala Dalles
Festivalu