Ouăle sunt un plus pentru o alimentaţie sănătoasă: conţin aminoacizi, vitamine, minerale şi proteine. Totuşi dacă le mănânci prea des poţi avea probleme...
Nutritioniştii spun că cel mai bine este să mănânci ouă la micul dejun pentru că sunt săţioase şi se va reduce volumul de calorii pe care îl vei mânca la masa de pranz.
Atenţie la salmonella! Această bacterie se găseşte pe coaja ouălor şi dacă nu sunt manevrate corespunzător, bacteria poate ajunge în interiorul oului.
Poţi mânca ouă dacă în meniul zilei nu mai sunt alimente care să conţină grăsimi saturate şi grăsimi trans. Sau poţi consuma doar la albuşul (apă şi proteine).
Nu mânca ouă în fiecare zi. Studii recente releva faptul că persoanele care mănâncă zilnic ou pot dezvolta diabet de tip 2. Diabeticii care consumă multe ouă pot avea probleme cardiovasculare.
În cazul femeilor însărcinate este recomandat ca ouăle să fie bine gătite. Ar fi bine să se evite produsele care conţin ouă crude, precum maioneza sau mousse. Se va elimina astfel pericolul contaminării cu salmonella sau cu alte bacterii care duc la toxiinfectii alimentare.
Cantitatea de ouă pe care un om o poate mânca într-o zi depinde de: vârstă, greutate, înălţime, sex, nivelul de activitate/sedentarism, aportul zilnic de calorii, obiceiurile alimentare şi starea de sănătate. Cheia este moderaţia!
Un meniu variat asigură un aport mai mare de nutrienţi. Consultă medicul de familie sau un nutriţionist pentru a ştii exact câte ouă îţi este recomandat să mănânci. Tags: oua sanatate colesterol diabet salmonella grasimi saturate grasimi trans meniu variat
Ouăle sunt un plus pentru o alimentaţie sănătoasă: conţin aminoacizi, vitamine, minerale şi proteine. Totuşi dacă le mănânci prea des poţi avea probleme...
Nutritioniştii spun că cel mai bine este să mănânci ouă la micul dejun pentru că sunt săţioase şi se