Bucureşti, 15 octombrie – 17 noiembrie, Muzeul Naţional de Istorie a României.
Expoziţia FUTUROTEXTILES va invita la o călătorie neobişnuită şi complexă pentru a descoperi noile generaţii de textile prin intermediul artei, ştiinţei şi poeziei. Expoziţia este destinată publicului larg, începând cu cei mai mici, de la 3 ani în sus, care au ocazia să înveţe lucruri noi despre lumea care-i înconjoară, să descopere diversitatea incredibilă a textilelor în natură şi să-şi imagineze o frântură din lumea viitorului.
Expoziţia FUTUROTEXTILES a deschis sezonul cultural francez Tendances 2013 -2014 la Timişoara. Cu un total de 5.000 de vizitatori în 17 zile, expoziţia a avut un imens succes acolo, o recomandare în plus pentru a nu o raţă la Bucureşti.
În capitală, expoziţia este prezentată la Muzeul Naţional de Istorie a României, începând cu marţi 15 octombrie, ora 19, când are loc vernisajul, în prezenţa curatoarei Caroline David şi a echipei lille3000. Un modul al expoziţiei va fi amplasat în cadrul Universităţii de Arhitectură şi Design „Ion Mincu”.
„Originile fibrelor sunt câteodată ciudate. Cafeaua, o pietricică de bazalt, sau glicina pot da naştere unei fibre, unui fir, unei ţesături. Noile fibre par să vină direct din domeniul ştiinţifico-fantastic. Interactive, inteligente, supuse la tehnici diverse de enductie, apretare şi microincapsulare, capăta proprietăţi cosmetice sau terapeutice, textilele bio-senzoriale de exemplu îţi pot modifica anumite condiţii fizice în funcţie de mediu devenind astfel antibacteriene, termoregulatoare, hidrofile, terapeutice...” - Caroline David, curătoarea expoziţiei.
Expoziţia este compusă din 3 părţi: cea pedagogică, în care sunt explicate originile şi diversitatea textilelor, prin materiale complementare – dosar pedagogic, chestionar ludic sau vizite interactive - cea ştiinţifică, în care se