Reprezentanţii Sindicatului Viitorul Mineritului îi spun într-o scrisoare deschisă Alinei Mungiu Pippidi, preşedinta Societăţii Academice Române, că sunt dezamăgiți de modul în care aceasta a preluat, fără verificările necesare, datele prezentate în „așa-numitul studiu” al Fundației „Pro Munții Apuseni” din Câmpeni”, menționat pe site-ul oficial al Alianței pentru o Românie Curată.
„Cunoscând reputația Dumneavoastră de specialist anticorupție, atașamentul față de valorile democrației, egalității în fața legii, corectitudinii și bunei guvernări, pe care le promovați în spațiul public, suntem dezamăgiți de modul în care ați preluat, fără verificările necesare, datele prezentate în așa-numitul «studiu». Mai întâi de toate, vă rugăm să luați în considerare că această fundație nu reprezintă comunitatea noastră, nu întrunește oameni din Roșia Montană și, prin urmare, nu are nicio legitimitate să se exprime în numele comunității. Vă amintim că majoritatea cetățenilor din Munții Apuseni, respectiv 63% din populație, s-a exprimat pentru minerit în cadrul referendumului de anul trecut organizat în localitățile din Munții Apuseni. Mai mult, pentru cauza noastră, a repornirii mineritului la Roșia Montană, am strâns 30.000 de semnături de la românii din toată țara. Totodată, 18.500 de oameni s-au înscris în platforma de susținere a proiectului minier de la Roșia Montană. Mineritul este o cauză a majorității în zona Munților Apuseni, iar oamenii din multe zone ale țării care au înțeles realitatea de la Roșia Montană sunt alături de noi”, se precizează în scrisoare.
Potrivit Sindicatului, datele menționate în acel „studiu” sunt false şi nu fac decât să inducă în eroare opinia publică și pe membrii Comisiei Speciale parlamentare, care dezbat în aceste zile proiectul de lege privind repornirea mineritului la Roșia Montană.
Minerii îi adresează lui Mungiu Pippidi rugămi