Încercările de a crea un sistem mecanic de realizare a anastomozelor, comunicaţii între două cavităţi, vase sau fibre musculare, au dat roade la Constanţa. Pacienții care suferă intervenții laparoscopice la Spitalul Județean pot uita de sutura clasică în favoarea aparatelor ce permit sutura mecanică. Această modalitate de sutură reprezintă un pas important în chirurgie, ce oferă paciențiilor care suferă intervenții chirurgicale restabilirea continuității intestinale.
“Sutura mecanică reprezintă atașarea unor cleme specială care dau posibilitatea, în funcție de mai multe elemente, a suturării operației.“ a afirmat medicul chirurg Cătălin Grasa.
Aparatele de sutură mecanică sunt de unică folosință, de aceea costurile sunt suportate de pacienții care solicită intervenţiile.
„Dacă le avem în dotare, nu le-am plătit. Pacienții, dacă doresc să fie operați în această manieră, în limita accesibilității noastre, trebuie să și le plătească.„ a declarat medicul chirurg Octavian Unc.
Procedura reduce riscurile și complicațiile ce pot apărea în urma unei astfel de operaţii. Sutura mecanică mărește totodată și gradul de precizie cu care este realizată intervenția.
„ Această sutură de folosește și în operațiile pentru obezitate, chiar laparoscopic.„ a mai precizat medicul chirurg Cătălin Grasa.
În Europa se practică, zilnic, intervenții ce implică sutura mecanică. Încercările de a crea un sistem mecanic de realizare a anastomozelor, comunicaţii între două cavităţi, vase sau fibre musculare, au dat roade la Constanţa. Pacienții care suferă intervenții laparoscopice la Spitalul Județean pot uita de sutura clasică în favoarea aparatelor ce permit sutura mecanică. Această modalitate de sutură reprezintă un pas important în chirurgie, ce oferă paciențiilor care suferă intervenții chirurgicale restabilire