După cum bine ştim cu toţii, schimbările bruşte de temperatură vin "la pachet" cu riscul de a răci, cu stări de oboseală şi nu numai. Iată o listă cu şase alimente care ne ajută să ne întărim sistemul imunitar.
Ciupercile japoneze
Indiferent de tip - enoki, shitake sau oyster -, ciupercile japoneze contribuie la întărirea sistemului imunitar. Iar dacă nu sunteţi convinşi, trebuie menţionat că acestea conţin ergotioneină, un antioxidant puternic care nu poate fi distrus în procesul de preparare a ciupercilor şi care poate reduce riscul bolilor de inimă.
Uleiul de oregano
Extractul natural de oregano are puternice proprietăţi dezinfectante, fiind un bun antiseptic, antiviral, antifungic şi antiparazitar. Ca stimulent imunitar, uleiul de oregano poate ajuta organismul să lupte cu bolile de natură virală, ca răceala sau gripa. De asemenea, poate fi folosit şi pentru tratarea infecţiilor de tip fungic cum ar fi ciupercile unghiilor.
Legumele crucifere
Pentru a ne asigura că ficatul neutralizează corpurile străine din organism, în special toxinele, avem nevoie de un adjuvant natural capabil să stimuleze acest proces. Legumele crucifere, ca broccoli, varza sau spanacul, sunt ideale pentru protejarea şi fortificarea ficatului. De asemenea, este de menţionat că aceste legume conţin alcaloizi care previn cancerul.
Avocado
Adăugarea acestui fruct în dieta dumneavoastră este sănătate curată! Fructele de avocado conţin aminoacizi esenţiali, antioxidanţi şi grăsimi mononesaturate care ajută la reglarea funcţiilor organismului. Avocado are, totodată, o concentraţie considerabilă de fier şi cupru, elemente utile pentru regenerarea globulelor roşii şi prevenirea anemiei.
Ghimbirul
Calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, proteine, seleniu sau sodiu sunt