Revoltele oamenilor din ultimele luni nu au fost de ajuns pentru împiedicarea exploatării gazelor de șist. Pe un câmp, la 20 de kilometri de stațiunea Costinești, o armată de oameni a început deja lucrările. Aparatura și cablurile au fost montate, iar localnicii din două sate alăturate se plâng că nu le mai funcționează aparatele și se tem pentru sănătatea lor. Aceștia condamnă autoritățile pentru că nu i-au informat corect despre această exploatare.
Lucrările de exploatare a gazelor de șist au început. Pe un câmp situat între satele Plopeni și General Scărișoreanu au fost montate zeci, chiar sute de geofoane din trei în trei metri. Aceste aparate sunt destinate măsurării undelor seismice. Oamenii din cele două sate spun că ei nu au fost consultați de nimeni, ba mai multe, unii dintre ei ai fost împiedicați să are terenurile agricole respective.
Din păcate, locuitorii din cele două sate nu știu prea multe despre gazele de șist, iar autoritățile nu s-au deranjat să-i informeze corect despre ceea ce se întâmplă pe terenurile lor. Lucrările din sudul județului Constanța sunt desfășurate de un concesionar al companiei Chevron. Zeci de kilometri de teren sunt acum pline de cabluri, cutii de plastic și oameni în salopete care merg cu mașinile și verifică dispozitivele. Însă nimeni nu are niciun punct de vedere referitor la ceea ce se întâmplă acolo.
Reporter : Buna ziua! Vrem și noi să vorbim cu cineva de la voi, să ne spuneți despre exploatare.
Angajat : Nu suntem noi în măsură să vă spunem.
Reporter : Cu cine am putea vorbi? Aveți un șef de echipă?
Angajat : Avem, dar momentan este la București.
Reprezentanții companiei care se ocupă de gazele de șist din România spun că această exploatare ar putea dura cinci ani. Revoltele oamenilor din ultimele luni nu au fost de ajuns pentru împiedicarea