Distribuirea cardurilor de sănătate prin poştă, duipă refuzul medicilor de familie de a se ocupa de acest lucru, va costa câteva milioane de euro şi va trebui plătită din bugetul de stat, a declarat, miercuri, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Cristian Buşoi
"Am făcut o propunere de modificare a Legii 95 (Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, n.r.) în urma refuzului categoric al medicilor de familie de a distribui cardul naţional de sănătate. Cred că soluţia finală va fi aceea de a face distribuţia cu serviciile poştale, în momentul în care Legea 95 va fi modificată. Vom porni rapid procedurile necesare ca acest lucru să se întâmple", a explicat Buşoi, miercuri, la o dezbatere la Parlament, răspunzând unei întrebări pe această temă.
Preşedintele CNAS a mai spus că nu există deocamdată o estimare precisă a costurilor de distribuţie a cardurilor prin poştă, dar se poate vorbi de câteva milioane de euro.
"Vorbim de o sumă apreciabilă, de câteva milioane de euro, care va trebui să fie susţinută din bugetul României", a precizat Buşoi.
Preşedintele CNAS a participat miercuri, la Palatul Parlamentului, la o dezbatere privind iniţiativa unui grup de deputaţi PNL de modificare a Legii nr. 95/2006, prin care operaţiile de reconstrucţie mamară, pentru femeile care au fost supuse unei masectomii din cauza cancerului la sân, vor fi suportate de la bugetul de stat. Propunerea legislativă este susţinută şi de CNAS şi Ministerul Sănătăţii.
Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) anunţau, la sfârşitul lunii iulie, că refuză distribuirea cardului de sănătate, după ce preşedintele CNAS spunea că intenţionează să apeleze la ei pentru distribuirea şi inscripţionarea cardului de sănătate.
Medicii de familie au susţinut că edi