Sârbul Viktor Troicki ispășește o suspendare de 18 luni, după cum se știe, iar Curtea de Arbitraj Sportiv va analiza, în această săptămână, un apel înaintat de sârb (la fel o va face și cu un apel al lui Marin Cilic). Înainte ca asta să se întâmple, Novak Djokovic a anunțat că a semnat o petiție prin care se cere mai multă claritate în ce privește îndatoririle specifice ale jucătorilor chemați să facă un test antidoping. Și ITF a anunțat că are în plan să limpezească regulile și să le ofere jucătorilor șansa de a-și lămuri posibilele situații contradictorii direct cu supervisorul turneului.
Cazul lui Troicki a făcut în special valuri din cauza circumstanțelor tulburi în care s-au petrecut lucrurile, mai ales că totul se poate rezuma la cuvântul sârbului contra cuvântul ofițerului care a efectuat testul și care au, cum am mai scris aici, versiuni complet diferite față de ce s-a întâmplat de fapt la Monte Carlo. Novak Djokovic spune că jucătorii au prea puține căi de recurs într-o situație în care ei simt că ofițerii nu spun adevărul, ba chiar Nole a ajuns până într-acolo încât a spus textual că ofițerul din cazul Troicki a “mințit mult” atunci când a informat tribunalul independent că nu i s-a dat niciodată voie lui Troicki să nu facă testul în ziua respectivă (reamintim, sârbul a invocat faptul că se simte foarte rău și că nu poate da sânge la momentul cu pricina, și că i s-a permis să facă testul a doua zi dimineața, ceea ce a făcut, cu un rezultat negativ - antrenorul său confirmă această variantă).
Citește, în continuarea articolului, de ce are Federer o opinie diferită față de cea a lui Djokovic și Nadal. Plus consecințele retragerii lui Andy Murray de la Turneul Campionilor și ce s-a întâmplat la primul meci al lui Federer în China, aici.
Sârbul Viktor Troicki ispășește o suspendare de 18 luni, după cum se știe, iar Curtea de Arbitraj Spo