Eugen Segal, o mare personalitate a stiintei romanesti si mondiale, membru titular al Academiei Romane, a incetat din viata astazi, la varsta de 80 de ani.
Chimistul Eugen Segal, membru marcant al Academiei Romane, si o mare personalitate a stiintei romanesti si internationale, a murit miercuri, la varsta de 80 de ani, scrie libertatea.ro. Contributia lui Segal la stiinta Romaniei este extrem de importanta, acesta numarandu-se printre fondatorii scolii de cinetica neizotermica apreciata pe plan international. De altfel, academicianul si-a sustinut teza de doctorat in acest domeniu, in 1963, lucrarea sa purtand titlul “Contributii la studiul cinetic al unor descompuneri endoterme in sisteme solid-gaz”.
Chimistul a continuat sa studieze la Institutul de Fizica-chimica al Academiei de Stiinte din Moscova, Institutul de cataliza al Sectiei Siberiene a Academiei de Stiinte a URSS din Novosibirsk si la Departamentul de Inginerie Chimica a Universitatii Stanford din Statele Unite ale Americii. In anul 1991, acesta a fost ales membru corespondent al Academiei Romane si a devenit membru titular in anul 2009. In anul 2001, si-a sustinut discursul de receptie dedicat academicianului Ilie Murgulescu, “Dascal de exceptie si creator de stiinta”.
Eugen Segal, o mare personalitate a stiintei romanesti si mondiale, membru titular al Academiei Romane, a incetat din viata astazi, la varsta de 80 de ani.
Chimistul Eugen Segal, membru marcant al Academiei Romane, si o mare personalitate a stiintei romanesti si internationale, a murit miercuri, la varsta de 80 de ani, scrie libertatea.ro. Contributia lui Segal la stiinta Romaniei este extrem de importanta, acesta numarandu-se printre fondatorii scolii de cinetica neizotermica apreciata pe plan international. De altfel, academicianul si-a sustinut teza de doctorat in acest domeniu, in 1963, lucrarea sa purtan