Guvernul egiptean a retras marti miscarea Fratii Musulmani de pe lista organizatiilor neguvernamentale (ONG) autorizate, punand in aplicare o decizie a justitiei, potrivit presei oficiale. Justitia egipteana a interzis, la 23 septembrie, "activitatile" miscarii Fratii Musulmani si a ordonat confiscarea bunurilor influentei confrerii din care provine Mohamed Morsi, fostul presedinte islamist destituit de armata la inceputul lui iulie.
Aceasta interdictie se aplica confreriei - care nu exista din punct de vedere juridic -, dar si Asociatiei Fratilor Musulmani, un ONG infiintat in perioada presedintiei lui Morsi si acuzata ca este utilizata ca fatada de membrii miscarii.
Primul presedinte ales democratic in Egipt, Morsi a fost destituit la 3 iulie, in urma unor manifestatii la care au participat milioane de persoane care au cerut plecarea sa de la putere. De atunci, fostul presedinte egiptean este tinut intr-un loc secret, iar sustinatorii sai protesteaza in mod regulat impotriva a ceea ce ei considera a fi o lovitura de stat.
Autoritatile instalate de catre armata reprima aceste manifestatii cu violenta. Incepand de la mijlocul lui august, cel putin 1.000 de persoane au fost ucise , iar peste 2.000 de membri ai miscarii Fratii Musulmani au fost arestati, inclusiv aproape toti liderii acestei organizatii.
Egiptul este afectat de tulburari de la revolutia din 2011, cand Hosni Mubarak a fost inlaturat de la putere, iar incepand din iulie 2013, violentele s-au intensificat. Guvernul egiptean a retras marti miscarea Fratii Musulmani de pe lista organizatiilor neguvernamentale (ONG) autorizate, punand in aplicare o decizie a justitiei, potrivit presei oficiale. Justitia egipteana a interzis, la 23 septembrie, "activitatile" miscarii Fratii Musulmani si a ordonat confiscarea bunurilor influentei confrerii din care provine Mohame