Casa de Avocatură "Ionescu şi Sava" consideră că noul cod al insolvenţei afectează "toţi participanţii la procedură, indiferent că sunt societăţi debitoare, practicieni în insolvenţă sau creditori", conform unui comunicat de presă remis redacţiei.
Avocaţii explică, de asemenea: "În vechea reglementare, inventarierea averii debitorului se declanşa la intrarea în faliment, fiind o atribuţie a lichidatorului judiciar. Potrivit articolului 58 din OUG numărul 91/2 octombrie 2013, obligaţia de inventariere a bunurilor debitorului incubă administratorului judiciar, acest lucru sugerând faptul că legiuitorul a dorit să instituie un control al patrimoniului debitorului încă de la începutul procedurii insolvenţei şi nu abia la intrarea în faliment, aşa cum era prevăzut în vechea reglementare".
"Apreciem că acordarea unui termen de numai un an pentru redresarea unei societăţi aflate în dificultate financiară reală, este insuficient. Efectele acestei prevederi vor fi cu atât mai grave în ceea ce priveşte marile companii, cu pierderi proporţionale cu activitatea acestora, companii care, în acest mod, nu vor mai putea evita falimentul", declară George Albert Ionescu, managing partner în cadrul Casei de Avocatură Ionescu şi Sava.
Noile reguli privind insolvenţa au fost publicate în Monitorul Oficial (MO) de vineri, 4 octombrie, însă sunt valabile din data de 25 octombrie, urmând să fie aplicate inclusiv procedurilor aflate în prezent în derulare, cu excepţia prevederilor privind insolvenţa grupului de societăţi.
F.A. Casa de Avocatură "Ionescu şi Sava" consideră că noul cod al insolvenţei afectează "toţi participanţii la procedură, indiferent că sunt societăţi debitoare, practicieni în insolvenţă sau creditori", conform unui comunicat de presă remis redacţiei.
Avocaţii explică, de asemenea: "În vechea reglementare, inventarierea averii debitorului se d