Europarlamentarul PDL Petru Luhan a cerut Parlamentului European şi Comisiei Europene să fie interzisă comercializarea sucurilor carbogazoase în şcoli sau în apropierea locurilor de joacă pentru copii. Asociaţia Naţională pentru Băuturi Răcoritoare a reacţionat. crede că această propunere „nu este sustenabilă".
Reprezentanţii Asociaţiei Naţionale pentru Băuturi Răcoritoare susţin că această propunere „nu este sustenabilă", titrează realitatea.net. „Cererea domnului eurodeputat Petru Luhan nu este sustenabilă deoarece nu există alimente bune sau rele, ci doar stiluri de viaţă echilibrate sau dezechilibrate. În ceea ce priveşte managementul greutăţii şi consumul de băuturi cu calorii, este important să reţinem că toate caloriile contează, indiferent de alimentele sau de băuturile din care provin. De aceea, toate băuturile răcoritoare pot fi parte a oricărui stil de viaţă sănătos şi activ. ANBR încurajează toţi consumatorii să aibă o dietă echilibrată şi să practice exerciţii fizice cu regularitate", se arată în comnicatul Asociaţiei Naţionale pentru Băuturi Răcoritoare.
Reprezentanţii asociaţiei subliniază că marea majoritate a studiilor efectuate la nivel mondial nu arată o legătură între consumul de băuturi răcoritoare şi efecte asupra sănătăţii consumatorilor cum ar fi obezitatea, scăderea densităţii osoase, cariile dentare, leziunile celulare, afecţiunile hepatice, mai relatează sursa citată.
„Industria băuturilor răcoritoare respectă drepturile părinţilor de a alege informat alimentele şi băuturile pe care le consumă copiii lor. În acest sens, UNESDA (asociaţia europeană a băuturilor non-alcoolice), organizaţie din care face parte şi ANBR, a făcut ample demersuri să NU îşi promoveze produsele, pe teritoriul Uniunii Europene, în programele destinate copiilor sub 12 ani la TV, în presa scrisă sau online", mai reacţionează Asociaţia Naţională pent