Producătorii de avioane fără pilot au observat cum cifrele pieţei capătă contur
În prezent, industria dronelor se confruntă în Statele Unite cu o reacţie puternică a publicului larg cu privire la încălcarea vieţii private
Susţinătorii spun că dronele ar putea juca un rol vital în serviciile publice, însă zeci de state au propus proiecte de lege pentru a limita utilizarea dronelor
Producătorii de drone au observat cum în ultimul timp valoarea lor de piaţă a urcat la peste 5 miliarde de dolari în doar câţiva ani, datorită dependenţei tot mai mare a Pentagonului şi CIA a folosirii de drone în munţii din Afganistan, Pakistan şi în deşerturile din Yemen.
Însă ceea ce a fost văzut ca un mare premiu comercial, de la folosirea de drone pentru a ajuta poliţia în SUA să găsească copii pierduţi şi până la livrarea de produse, este în pericol, chiar şi acum, când piaţa internă este pe punctul de a decola. Industria dronelor se confruntă cu o reacţie puternică în zeci de state din SUA privind grija pentru confidenţialitate.
Având în vedere că cererea armatei SUA pentru drone ar putea ajunge la saturaţie, producătorii se pregătesc să vândă la clienţii casnici, mai ales că spaţiul aerian comercial se va deschide în 2015. Este o piaţă care, potrivit directorilor, este aşteptată să ajungă la o valoare de zeci de miliarde de dolari.
Piaţa dronelor s-ar putea dubla până în 2023
Potrivit Teal Group, o firmă de consultanţă din industria aerospaţială şi de apărare, piaţa globală de drone - sau vehicule aeriene fără pilot (UAV), aşa cum le numesc cei din piaţă, este aşteptată să se dubleze în următorii zece ani de la 5,2 mld. dolari la 11,6 mld. dolari până în 2023 - deşi doar o mică parte din această creştere se aşteaptă să vină de la cumpărători comerciali din SUA.
Congresul a decis anul trecut ca dronele să fie integr