Premierul a lansat în ultimele zile numeroase şi acide atacuri la adresa şefului statului, mai ceva ca în campania electorală. Miza: Ponta vrea să îl determine pe preşedintele Băsescu să fi e el cel care denunţă Acordul de colaborare instituţională. Sursa: NICU DÎRDÎIAC
Premierul Victor Ponta nu mai ştie cum să îl provoace pe preşedintele Traian Băsescu să denunţe Pactul de coabitare semnat după alegerile parlamentare din decembrie 2012. Ieri, în şedinţa de guvern, premierul Ponta nu mai contenea cu atacurile la adresa şefului statului, o parte dintre ele amintind de cele din campania de suspendare din vara anului trecut.
Atacurile s-au petrecut în contextul în care, la o vilă de protocol din Bucureşti, echipele de mediere ale Palatului Victoria şi Cotroceni, reprezentate pe de o parte de ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, şi ministrul de Externe, Titus Corlăţean, şi pe de altă parte de consilierii prezidenţiali Iulian Chifu şi Cristian Diaconescu, tocmai discutaseră pe marginea încălcării acordului de colaborare dintre preşedinte şi premier.
Orice temă abordată de premierul Victor Ponta în şedinţa de guvern de ieri a conţinut, fără greşeală, şi un atac la adresa preşedintelui Băsescu, fie că a fost vorba despre Justiţie, Raportul MCV, Codul Insolvenţei sau Codul Rutier. "Sper că se termină până la 18.30, când iese preşedintele să ne certe. (...) Circul este asigurat, la 18.30, în fiecare zi", a spus premierul Ponta în deschiderea şedinţei Executivului.
Atacuri ca la referendum
În contextul discuţiei despre amânarea Raportului MCV, Ponta a spus că şeful statului este supărat că nu este primit de către liderii europeni. "Probabil că se ştie că a fost demis anul trecut şi e normal să nu-l primească nimeni", a spus premierul. Acesta a adăugat că procurorul general şi procurorul-şef al DNA nu ar trebui să îşi piardă toată ziua "numai cu t