Sala de educaţie fizică a Şcolii „Constantin Platon” din Bacău a răsunat de ţăcănitul mingilor de celuloid, cu prilejul turneului din Circuitul Amatur, Cupa „TT Bacău“. S-a jucat simultan la 16 mese, existând o fază eliminatorie şi una tip campionat. Meciurile s-au terminat târziu. „Am reuşit să aducem la Bacău un concurs de categoria A, iar pentru la anul, dacă vom avea şi sprijinul autorităţilor locale, vom organiza unul de A+”, a declarat antrenorul băcăuan Sebastian Rojniţă, adăugând: „Mulţumesc Direcţiei Judeţene pentru Sport, care ne-a ajutat cu diplomele şi cupele, dar şi conducerii Şcolii nr. 2, care ne-a pus la dispoziţie sala, de asemenea sponsorilor”.
În Bacău au venit să concureze pentru acest eveniment peste 100 de jucători de tenis de masă din judeţele Moldovei. Printre concurenţi s-au aflat şi doi sportivi din Vrancea care iubesc acest frumos sport, tenisul de masă. Costin Corcoz a concurat la categoria Open şi s-a clasat pe locul 7, iar la categoria amatori, Daniel Dumbravă s-a clasat în final pe locul 12. Categoria A înseamnă că a existat şi o secţiune Open, rezervată jucătorilor experimentaţi, ba chiar şi celor legitimaţi şi care participă în Campioantul Naţional, dar numai până la nivel de Divizia B, inclusiv, nu şi celor de Divizia A şi Superligă. Categoria A+ este rezervată topului categoriei Open, compusă din aproximativ 300 de jucători din toată ţara. La secţiunea Amatori, nu există barieră de vârstă sau sex. Pe baza adiţiunii de puncte obţinute în fiecare turneu, se întocmeşte un clasament naţional.
Toate competiţiile sunt organizate în proporţie covârşitoare prin eforturi proprii (inclusiv financiare) ale persoanelor ce-şi asumă organizarea. La fel, participanţii îşi plătesc drumul şi şederea în oraşul organizator din propriul buzunar. Sunt lucruri ce atestă amploarea Amatur, dar şi pasiunea arzătoare ce-i animă pe