Proiectul reabilitării centrului istoric al Timişoarei, în valoare de 15 milioane de euro, este aproape să intre în faza de execuţie. Deşi ar fi trebuit să înceapă de câteva luni, lucrările au fost amântate din cauza contestării licitaţiei, fapt care l-a făcut pe primarul Robu să ceară chiar şi ajutorul SRI.
În final, după trei licitaţii şi o decizie a Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, câştigătoare a rămas aceeaşi firmă: Romprest. Contestatarii, care ar fi lucrat mai scump cu 2,5 milioane de euro, mai pot ataca decizia doar în instanţă, însă, conform legii, în timp ce se judecă o astfel de speţă, contractul semnat rămâne valabil şi lucrarile se pot efectua.
„Prin sentinţa Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor s-a cerut să se continue procedura de la prima licitaţie organizată, pentru că a fost o serie de trei licitaţii, şi comisia exact asta a făcut. Comisia a solicitat clarificări din partea firmelor rămase în competiţie şi, apoi, considerând clarificările convingătoare, a lăsat în competiţie ambele firme care erau calificate şi a declarat câştigătoare oferta care era cu două milioane şi jumătate de euro mai ieftină decât cealaltă. Eu cred că timişorenii nu-şi doresc ca, într-o licitaţie în care excutanţii fac acelaşi lucru, să fie desemnaţi câştigători cei care lucrează cu două milioane şi jumătate de euro mai scump. Dar răspunderea pentru orice licitaţie revine în totalitate comisiei. Eu nu fac altceva decât să vă spun ce mi-a răspuns comisia. N-am avut niciun amestec, nu am niciun amestec în nicio licitaţie. Le cer membrilor comisiei să respecte legea cu stricteţe, să fie conştienţi că, dacă greşesc, ei dau socoteală”, a declarat primarul Nicolae Robu.
Lucrările trebuie realizate mai repede decât au prevăzut proiectanţii
Contractul cu firma Romprest urmează să fie semnat zilele următoare. După semn