Preşedintele Asociaţiei Rompan, Aurel Popescu, a declarat astăzi, în cadrul unei emisiuni, că reducerea TVA la 9% la pâine, din luna septembrie, a contribuit la creşterea producţiei fiscalizate cu 10 procente, arată sursele de presă.
Domnia sa a precizat că a crescut comanda la pâine, în medie cu 10 procente, potrivit informaţiilor primite din teritoriu.
"A crescut comanda la pâine, în medie, cu 10 procente. Asta înseamnă că producţia fiscalizată a crescut cu 10% într-o lună, ceea ce este excepţional, (...) în contextul în care autorităţile statului au demarat destul de greu această activitate de control", a afirmat preşedintele Rompan.
De asemenea, domnul Popescu a arătat că, în septembrie, "preţul cu amănuntul s-a redus în medie cu 10 procente, faţă de 12 cât era preconizat".
Domnia sa consideră că o primă analiză concretă a efectelor diminuării TVA la pâine va apărea după data de 25 octombrie.
Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat, astăzi, că probabil sectorul cărnii va fi următorul care va beneficia de TVA redus.
F.A. Preşedintele Asociaţiei Rompan, Aurel Popescu, a declarat astăzi, în cadrul unei emisiuni, că reducerea TVA la 9% la pâine, din luna septembrie, a contribuit la creşterea producţiei fiscalizate cu 10 procente, arată sursele de presă.
Domnia sa a precizat că a crescut comanda la pâine, în medie cu 10 procente, potrivit informaţiilor primite din teritoriu.
"A crescut comanda la pâine, în medie, cu 10 procente. Asta înseamnă că producţia fiscalizată a crescut cu 10% într-o lună, ceea ce este excepţional, (...) în contextul în care autorităţile statului au demarat destul de greu această activitate de control", a afirmat preşedintele Rompan.
De asemenea, domnul Popescu a arătat că, în septembrie, "preţul cu amănuntul s-a redus în medie cu 10 procente, faţă de 12 c