În cel mult o săptămână, căldura va ajunge în locuinţele sucevenilor racordaţi la sistemul centralizat de termoficare. Decizia a fost luată ieri, de comun acord cu conducerea asociaţiilor de proprietari din municipiul reşedinţă de judeţ, care au fost convocate la sediul Primăriei Suceava.
Măsura de începere a furnizării energiei termice nu a fost privită cu ochi buni de mulţi dintre cei prezenţi, care s-au împotrivit pornirii căldurii, considerând că asta va duce la cheltuieli mai mari la întreţinere.
Primarul Sucevei, Ion Lungu, le-a explicat că, pentru foarte mulţi suceveni, asigurarea căldurii este o necesitate.
„Oficial, perioada rece, în care este necesară furnizarea energiei termice, este cea cuprinsă între 15 octombrie – 15 aprilie. Iarna a venit în acest an mai repede decât ne aşteptam, iar asta am simţit-o cu toţii pe propria piele. Pentru începutul lunii octombrie, sunt cele mai mici temperaturi din ultima sută de ani, după cum au afirmat cei care monitorizează starea vremii. Chiar de temperaturile pe timp de zi urcă spre 15 grade, noaptea scad spre 0 grade. Conform legii, dacă trei zile la rând, în timpul nopţii sunt temperaturi mai mici de 10 grade, trebuie furnizată căldură. Mă opreşte lumea pe stradă şi mă întreabă când dăm căldură. Propun să pornim furnizarea căldurii de pe 15 octombrie”, a spus Lungu.
Reţeaua de distribuţie a energiei termice, pregătită de furnizare de pe 12 octombrie
Directorul societăţii de termoficare a Sucevei, Ovidiu Dumitrescu, şi-a cerut scuze faţă de sucevenii racordaţi la Termica pentru disconfortul creat ca urmare a venirii valului de frig şi a explicat care sunt măsurile luate pentru punerea în funcţiune a sistemului de furnizare a căldurii:
„În condiţiile în care frigul a venit mai repede, am accelerat perioada de pregătire a sistemului. Au fost încărcate cu apă instalaţiile de la