Greu de crezut, dar în comuna condusă de Sorin Bucurescu localnicii au ajuns să trăiască zi de zi cu teamă, temerile oamenilor fiind generate de numărul mare de furturi, toate rămânând cu autor necunoscut până în prezent. Cele mai multe spargeri au fost semnalate la Miculeşti, unde hoţii intră în casele sătenilor şi iau cam tot ce le pică la mână, ştiind că nu vor fi prinşi prea curând, ca să nu spunem niciodată.
Cu oricine ai încerca să discuţi prin Miculeşti despre problemele satului, după lipsa locurilor de muncă, furturile din ultima vreme revin obsesiv în dialogul cu oamenii. Dacă ar mai fi şi acum campanie electorală ca în urmă cu un an, probabil că politicienii ar mai promite una, alta, dar, aşa, localnicii nu au decât să se descurce pe cont propriu. Unii au experienţe atât de triste încât le vine greu să mai ţină minte rândul furturilor de care au avut parte doar anul acesta, ca să nu şi le amintească şi pe cele din trecut. „Prima dată când au intrat au luat plugul. Am crezut că nu vor mai reveni, dar după două săptămâni au revenit şi au furat o motocoasă. Am cumpărat o alta şi acum o ţin lângă câini, că poate aşa se mai sperie. Au venit însă şi a treia oară şi au intrat direct în casă. Au spart camera şi au luat tot felul de lucruri, de la perini şi pături până la lucruri mai mărunte. Nu i-a prins nimeni. Poliţia a zis să-i dăm noi hoţii, dar noi de unde să-i dăm?”, spune o bătrână care e convinsă nu doar că nu-şi va mai recupera vreodată lucrurile furate, dar e sigură şi că nu va apuca ziua în care să-i vadă pe hoţi în cătuşe.
Case zăvorâte
Oficial, la cele 180-200 de case din Miculeşti sunt înregistrate vreo 20 de plângeri, cam una din zece locuinţe căzând pradă hoţilor. Neoficial numărul furturilor şi al spargerilor este mai mare pentru că unii dintre păgubiţi au renunţat să mai meargă până în centrul comunei ca să depună plângere, con