TIMIȘOARA. Din tot vestul țării vin la Timișoara persoane bolnave de cancer. Aici se adună săptămânal zeci de cazuri noi. Nu doar pacienții din Timiș vin la Timișoara pentru a primi un leac, ci și late sute din toate județele apropiate. Asta pentru că în fiecare județ din țării sunt câte unul sau doi specialiști în oncologie care nu fac față valului mare de cazuri noi care apar în fiecare lună. De exemplu în județul Caraș Severin la ora actuală există un singur oncolog, în Mehedinți la fel, doar un singur oncolog. Mai vin bolnavi din Arad, din Gorj, din Hunedoara, spune Ștefan Curescu, șeful Clinicii de Oncologie a Spitalului Clinic Municipal din Timișoara. Asta în condițiile în care numărul cazurile de cancer descoperite de medici este din ce în ce mai mare în țara noastră.
Un studiu al Agenţiei Internaţionale pentru Cercetarea Cancerului al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arata ca în România s-au înregistrat 78,760 de noi cazuri de cancer în 2012. Aceasta statistică a clasat România pe locul al zecelea în rândul ţărilor europene, în ceea ce priveşte bolnavii de cancer.
Peste 400 de copii mor în România în fiecare an din cauza diferitelor tipuri de cancer, unele dintre acestea “tratabile”, statisticile arătând că țara noastră are cea mai ridicată rată de mortalitate în rândul copiilor din această cauză.
Numărul copiilor bolnavi de cancer din România a crescut în ultimii ani, această boală rămânând principala cauză de mortalitate în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 1 și 19 ani.
TIMIȘOARA. Din tot vestul țării vin la Timișoara persoane bolnave de cancer. Aici se adună săptămânal zeci de cazuri noi. Nu doar pacienții din Timiș vin la Timișoara pentru a primi un leac, ci și late sute din toate județele apropiate. Asta pentru că în fiecare județ din țării sunt câte unul sau doi specialiști în oncologie care nu fac față valului mare de