Considerat de medici „inamicul public nr. 1” din cauza celei mai mari rate de mortalitate pe care o are la nivelul întregii ţări, infarctul acut de miocard a devenit la Suceava o boală mai uşor de învins, şi asta de un an de zile, de când la Spitalul Judeţean de Urgenţă a fost deschis un centru de excelenţă în cardiologie şi radiologie intervenţională. Noua unitate medicală inclusă în reţeaua furnizorului de servicii de sănătate Ares a contabilizat în acest timp 300 de persoane suferinde de inimă tratate, dintre care 150 cu infarct acut de miocard, pacienţii fiind de toate vârstele, de la tineri de 25 ani cu infarcturi provocate de droguri până la bătrâni de 91 ani cu aceeaşi afecţiune cauzată de bătrâneţe.
Vineri, Centrul de excelenţă în cardiologie şi radiologie intervenţională a tratat ultimul caz mai dificil, înregistrat la o femeie de 77 ani, din Volovăţ, salvată în ultimul moment prin montarea rapidă a unui stent, caz care ar fi avut un final tragic fără ultimele tehnici de diagnostic şi tratament minim invaziv introduse de Ares la Suceava. Pacienta a fost tratată de dr. Roberto Haret, specializat în medicină internă şi cardiologie, iar acum se reface în secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă, după numai o singură zi petrecută în Reanimare.
„Bolnava a ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor în urma unui infarct miocardic acut. La jumătate de oră de la prezentarea în acest serviciu a făcut un stop cardio-respirator. Am intervenit începând imediat manevrele de resuscitare, masaj cardiac extern şi intubaţie orotraheală, după care am transferat pacienta la Centru. În urma investigaţiilor făcute aici am descoperit că femeia avea ocluzie de arteră coronară dreaptă, situaţie care a impus deschiderea vasului şi implantarea unui stent”, a arătat dr. Roberto Haret, explicând că prin această intervenţie modernă, realizată într-un timp util