“Instituţia noastră nu a fost consultată cu privire la conţinutul art. 81 alin. din noul Cod al insolvenței, în care se face referire la procedura insolvenţei în cazul “debitorului” ce activează în domeniul serviciilor media audiovizuale, aşa cum prevede Legea Audiovizualului”, au spus astăzi membrii CNA într-o scrisoare pe care o va trimite către Parlament.
Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) va trimite, mâine, un document cu observații privind noul Cod al insolvenței către cele două Comisii de Cultură ale Parlamentului. (documentul integral, la finalul articolului)
Valentin Jucan a fost singurul membru CNA care a propus ca în acest document să se regăsească și o propunere de eliminare a articolului 81, alin 3, care prevede ca televiziunile aflate în insolvență să rămână cu licența suspendată până la confirmarea planului de reorganizare. Propunerea lui nu a primit niciun vot din partea celorlalți membri ai CNA.
Laura Georgescu, președintele CNA, a declarat pentru presă la finalul şedinţei:
“În calitatea sa de autoritate de reglementare, CNA a reuşit, după o şedinţă destul de lungă, să realizeze un punctaj în care să etaloneze fiecare reglementare existentă în legislaţia în vigoare cu tot ceea ce articolul 81, alineatul 3 nu reuşeşte să surprindă şi să dea foarte clar ca metodologie”.
Aceasta a mai precizat că documentul va fi trimis comisiilor de specialitate ale celor două Camere ale Parlamentului “în ideea de a reuşi să fluidizeze aplicarea acestui articol dacă va fi cazul după ce se va pronunţa Curtea Constituţională”.
Care sunt cele mai importante observaţii cuprinse în scrisoarea care va fi trimisă Parlamentului?
Laura Georgescu: “ANCOM trebuie să aibă şi el o înştiinţare, o notificare de îndată ce Consiliul primeşte notificarea că s-a intrat în procedură de insolevenţă, că distribuiotii de semnal, cabliştii, nu a