Deocamdată, precupeţii din piaţa din Vulcan îşi expun fructele şi legumele tot pe tarabele scoase la aerisit în perioada în care s-a lucrat la renovarea de acum binecunoscutei Prelate Verzi.
Cum şi
interiorul acesteia a fost deja dat gata, este de aşteptat ca foarte curând negustorii să-şi mute înăuntru calabalâcul. Lucru care ar fi de aşteptat ca să-i bucure pe oameni. Da, într-adevăr, pe de o parte îi bucură, dar pe cealaltă îi îngrijorează. Bucuria lor este că, la iarnă, în interiorul prelatei va fi cald şi bine, ca-n poveşti, dar, când se gândesc cu ce preţ va fi asta, îi ia de pe acum cu tremuratul.
Până ca prelata să nu fi fost
dotată cu pereţi, precupeţii de legume-fructe plăteau cinci lei pentru fiecare masă pe care îşi înşiră exponatele scoase la vânzare. Cum nici până acum nu au fost înştiinţaţi despre vreo licitaţie şi nici despre preţul de la care va porni aceasta, prin cap le trec fel de fel de gânduri rele. Mai ales că unii dintre ei deţin două sau trei astfel de tarabe. Cei care au fost daţi afară pe perioada lucrărilor speră ca tot ei să aibă întâietate când se va pune problema alocării locurilor din interior. Am auzit asta de la câteva fete cărora le este oarecum teamă că babele care vând la vechile tarabe din faţa aprozarului de lângă barul-bombă au luat deja startul şi sunt pregătite să sară cu banul şi le ia locul.
Ce-o fi se va vedea
în câteva zile, pentru că, la finele săptămânii viitoare, primarul Gheorghe Ile intenţionează să-şi pună eşarfa tricoloră şi să inaugureze lăcaşul. Căruia, iaca, i s-a găsit o bubă chiar acum în prag de deschidere. Marginile de afară ale prelatei se dau la o parte la orice adiere de vânt, iar iarna, pe locurile libere de termopan anume lăsate aşa, pentru asigurarea aerisirii, va intra sigur frigul (vezi pozele). Dar, cum vremea frumoasă pare să mai ţi