Complexul Energetic Oltenia cheltuieşte trei miliarde de lei pentru investiţiile de mediu. Compania precizează că banii provin din surse proprii şi atrase. În plus, CE Oltenia menţionează că „pentru modernizări nu au fost termene impuse de Comisia Europeană“ şi că nu există un grup 2 la SE Rovinari. Grupul nr 2 este dat de Ministerul Mediului, într-o corespondenţă cu Pandurul, ca fiind mult în urmă cu investiţiile de mediu. Compania mai are de făcut diverse lucrări la 12 blocuri energetice.
CE Oltenia transmite că au fost finalizate lucrările aferente sistemelor de transport si depozitare în soluţie de şlam dens a zgurii si cenuşii rezultate prin arderea lignitului în cadrul S.E. Rovinari, unde instalaţia este funcţională din 2009 pentru două blocuri energetice si din 2012 pentru celelalte două. La Işalniţa şi Craiova II, instalaţiile sunt funcţionale din 2010, iar la Turceni lucrările sunt finalizate la blocurile 3, 4, 5 şi se afla in probe premergătoare punerii in funcţiune.
În ceea ce priveşte realizarea instalaţiilor de desulfurare, acestea au fost finalizate la Rovinari pentru blocurile 3 şi 6, în 2011 şi 2012 şi la Turceni pentru blocurile 3, 4, 5, în 2011 şi 6, în anul 2012.
Lucrări la 12 blocuri energetice
În total, potrivit informaţiilor CE Oltenia, compania mai are de retehnologizat şi modernizat un număr de 11 grupuri. „Pentru celelalte blocuri energetice, respectiv 4 si 5 din cadrul Rovinari, 7 si 8 din cadrul Işalniţa şi 1 si 2 din cadrul Craiova II, execuţia lucrărilor este contractată şi în faze avansate de derulare a contractelor“, anunţă CE Oltenia.
Concomitent cu realizarea programelor de conformare pe probleme de mediu, se derulează şi investiţii de modernizare a blocurilor energetice ale termocentralelor. Până în prezent au fost finalizate investiţiile aferente blocurilor nr.3 si 6 – S.E. Rovinari, nr.4 si 5 – S.E. T