Prefectul de Galati, Emanoil Bocaneanu, a declarat ca numarul si intensitatea cutremurelor produse in satul Izvoarele au scazut constant in ultimele zile, precizand ca "gradul de degradare a locuintelor nu este atat de mare incat sa pericliteze siguranta oamenilor".
"Nicio clipa nu s-a pus in discutie aplicarea planului de evacuare a populatiei intrucat situatia actuala din teren este departe de a impune acest lucru. Numarul cutremurelor si intensitatea acestora au scazut constant in ultimele zile, iar gradul de degradare a locuintelor nu este atat de mare incat sa pericliteze siguranta oamenilor", a spus prefectul Emanoil Bocaneanu.
El a mai afirmat ca a dispus formarea unei comisii de evaluare a pagubelor produse de cutremurele care au avut loc in ultima perioada in satul Izvoarele, al carei scop este de a semnala aparitia riscului de prabusire a locuintelor din zona respectiva.
Ponta: Un semn de mare prostie sa dai prin presa ca vine cutremurul
"Zona Izvoarele este monitorizata cu toata atentia de catre autoritatile de la nivel local, judetean si central, care se afla intr-o comunicare permanenta cu cei mai buni specialisti in seismologie si domenii conexe", a precizat prefectul.
Monitorizarile specialistilor de la Institutul National pentru Fizica Pamantului (INFP) continua in localitatea galateana, unde au fost instalate mai multe aparate de monitorizare.
Reprezentantii INFP au cerut efectuarea unor prospectiuni electrometrice care sa indice distributia straturilor in adancime si au solicitat si realizarea unui foraj geotehnic pentru ca fenomenul sa poata fi interpretat cat mai precis.
Secretar de stat: Cutremurele din Galati sunt unice in lume
Din 23 septembrie, in zona comunelor Slobozia Conachi si Schela au avut loc peste 200 de cutremure, cel mai afectat fiind satul