ZIUA de CLUJ vă prezintă motivele pentru care Curtea de Apel Mureş a decis să îl achite pe fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, cu privire la cea mai gravă acuzaţie care i s-a adus de către procurori.
Sorin Apostu a scăpat în primă instanţă de cea mai gravă acuzaţie a procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), cea de luare de mită în cazul omului de afaceri Călin Stoia, director al firmei de salubritate Branter Vereş . Fostul primar al Clujului a fost condamnat, în iulie, de Curtea de Apel Mureş la trei ani şi şase luni de închisoare, cu executare, pentru trafic de influenţă. Sentinţa nu este definitivă.
În motivarea Curţii de Apel Târgu-Mureş se arată că instanţa constată cu nu există probe din care să rezulte implicarea lui Apostu în semnarea contractuluide salubrizare cu Brantner- Vereş, societate al cărei director era Stoia. „În cauză au fost audiaţi, în calitate de martori, toţi aceşti şefi de direcţie care au susţinut că inculpatul Apostu Sorin nu a intervenit în vreun fel. Prin urmare, din nicio probă de la dosar nu rezultă că inculpatul Apostu Sorin ar fi exercitat vreo influenţă în ceea ce priveşte semnarea contractului de salubrizate. În opinia instanţei, din nicio probă de la dosar nu rezultă că inculpatul Apostu Sorin s-ar fi implicat în derularea ulterioară a contractului, prin emiterea oricăror acte necesare bunei desfăşurări a societăţii", se arată în motivarea Curţii de Apel Mureş.
De asemenea, instanţa nu a reţinut nici o legătură între firma lui Stoia, care avea contract cu cabinetul de avocatură al Monicăi Apostu şi fostul primar. „Se mai arată în rechizitoriu că transmiterea facturilor de Cabinetul de avocatură către SC TOTAL TRADING SRL s-a făcut prin intermediul inculpatului Apostu Sorin. În dovedirea acestui aspect se arată că inculpatul Apostu Sorin s-a întâlnit cu inculpatul Stoia Mihai Călin în perioada iul