Aproape 650 de contracte cu o valoare de 5,3 milioane lei, înregistrate după aproape jumătate de şedinţă şi înainte de deschiderea pieţei americane, înseamnă o realizare pentru piaţa Sibex, dacă este să ne raportăm la şedinţele de până acum din această săptămână, în care de regulă, primele 6-7 ore de tranzacţionare au fost anoste. Jucătorii au fost atraşi de evoluţiile pozitive importante a unor derivate cum sunt cel pe Dow Jones sau SIBGOLD. Nu au lipsit nici produsele care au evoluat pe scădere, cu o evoluţie "roşie" remarcându-se euro faţă de dolar, dar şi aurul pe contractul de zece uncii cu simbolul SIBGOLD_RON.
O cotă de piaţă de aproape 32% din total revenea speculaţiilor cu indicele Dow Jones pe scadenţa decembrie. Mai exact, se remarcau circa 200 de contracte DEDJIA_RON. Cotaţia indicelui creştea puternic cu 143 de puncte şi valora 14.870 puncte, conform datelor de la ora 16.30. Creşterile erau influenţate de evoluţia de piaţa futures din SUA unde indicii s-au apreciat semnalând creşteri pentru a doua zi la rând pe Wall-Street. Optimismul se datora semnalelor că politicienii ar putea să se pună de acord în ceea ce priveşte un compromis privind bugetul.
Pe poziţia secundă se afla derivatul pe aur cu mărimea de o uncie şi simbolul SIBGOLD, cu 163 de contracte pe scadenţa octombrie. La ora 16.30 se paria pe o creştere de 5 dolari a unciei, la 1307,8 USD. Pe aur se specula şi pe simbolul SIBGOLD_RON, cu mărimea de 10 uncii. Acesta atrăgea însă numai 19 contracte şi, spre deosebire de "fratele mai mic", evoluţia preţului era una pe minus, uncia depreciindu-se cu 11,8 USD, la 1296,5 dolari. Pe acelaşi segment al mărfurilor se mai specula şi preţul petrolului. Se consemnau 52 contracte DEOIL_LSC scadenţa noiembrie, pentru care barilul era estimat la 101,67 USD, în urcare cu 0,21%.
Pentru perechea euro/dolar se înregistrau 74 de contracte realiza