Mănăstirea Tismana a găzduit simpozionul naţional „Teologia ortodoxă siriană de la Sfântul Efrem Sirul la Sfântul Isaac Sirul”. Evenimentul a reunit profesori de teologie din întreaga ţară, iubitori ai spiritualităţii siriene. În cadrul manifestării ce a ajuns la a cincea ediţie şi-a făcut simţită prezenţa şi ÎPS Părinte Irineu, decanul Facultăţii de Teologie din Craiova. Alături de Mitropolitul Olteniei a stat Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, care a vorbit la rândul său despre importanţa patristică a teologiei şi personalităţii Sfântului Efrem Sirul.
În cuvântul de deschidere, ÎPS Irineu a evidenţiat rolul teologiei siriene în formarea şi conturarea doctrinei ortodoxe. „Este o mare bucurie pentru noi de a avea posibilitatea să ne reunim aici, la Mănăstirea Tismana, pentru a discuta despre o temă foarte importantă şi totodată puţin dezbătută în teologia noastră: învăţătura ortodoxă a Părinţilor sirieni. Cu toţii cunoaştem câte ceva despre Şcoala din Antiohia care a dat Bisericii o mulţime de oameni luminaţi, profesori şi asceţi în acelaşi timp. Ea a fost în prim-planul celor mai înflăcărate controverse teologice ale timpului”, a spus ÎPS Părinte.
Simpozionul naţional de teologie, organizat în perioada 8-10 octombrie, la Mănăstirea Tismana vine să întregească seria întâlnirilor dedicate tradiţiei şi spiritualităţii ortodoxe, aşezată sub genericul şi oblăduirea Sfinţilor Părinţi ai Bisericii Ortodoxe.
Mănăstirea Tismana a găzduit simpozionul naţional „Teologia ortodoxă siriană de la Sfântul Efrem Sirul la Sfântul Isaac Sirul”. Evenimentul a reunit profesori de teologie din întreaga ţară, iubitori ai spiritualităţii siriene. În cadrul manifestării ce a ajuns la a cincea ediţie şi-a făcut simţită prezenţa şi ÎPS Părinte Irineu, decanul Facultăţii de Teologie din Craiova. Alături de Mitropolitul Olteniei a stat Preasfi