Neîndeplinirea termenelor de livrare a medicamentelor poate duce la rezilierea contractului, au hotărât şefii SJU Slatina cu privire la relaţia cu firmele care aprovizionează unitatea.
Firmele de distribuţie a medicamentelor care nu reuşesc să onoreze comenzile Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina în cel mult trei zile riscă rezilierea contractelor, a anunţat managerul unităţii, Andrei Iordache. Decizia a fost luată urmare a experienţei din ultima perioadă, când firmele au încercat să-şi motiveze întârzierile în fel şi chip, neţinând cont de clauzele contractuale.
„Au fost vremuri în care achiziţionam, să zicem, Cefort o dată pe lună. Firmelor le convenea să aducă o cantitate mare, la nivelul spitalului îşi lua fiecare cât avea nevoie, dacă nu mai mult, şi toată lumea era fericită. Acum am hotărât să monitorizăm zilnic consumul şi să facem comenzi mult mai dese, lucru care nu este neapărat pe placul firmelor. În contract scrie însă clar că trebuie să ne onoreze comenzile în 48 de ore. Nu e treaba mea că şi-au asumat asta şi acum descoperă că nu ştiu cât îi costă dacă fac mai multe drumuri. De multe ori nici măcar nu ne spun altceva decât că nu au pe stoc şi că problema e în curs de rezolvare. Vom trece la rezilierea contractelor şi semnăm cu cine poate să-şi onoreze obligaţiile. Nu am luat brusc această hotărâre, am purtat corespondenţă cu aceste firme”, a declarat Iordache.
Până acum s-a produs deja o reziliere pentru anumite repere din contract, livrările revenind în continuare următorului clasat la licitaţie. SJU are încheiat pentru aprovizionarea cu medicamente acord-cadru, pentru 12 luni, cu posibilitatea reluării licitaţiei după 6 luni şi, în baza acestuia, contracte subsecvente. Sunt sute de loturi licitate şi aproximativ 25 de firme cu care SJU lucrează, valoarea care se cheltuie lunar pentru medicamente fiind acum, în medie, de