La începutul acestei săptămâni, foaierul Teatrului „Toma Caragiu" din Ploieşti a devenit neîncăpător pentru mulţimea de admiratori ai artei care a participat la vernisajul expoziţiei cu lucrările artiştilor plastici participanţi la cea de-a VIII-a ediţie a Taberei Internaţionale de Creaţie Plastică „Dan Platon", desfăşurată, anul acesta, la Brebu.
Deschiderea expoziţiei a stat atât sub semnul artei plastice, cât şi al folkului şi poeziei. Veniţi din Câmpina, Iulia Em şi Titus Constantin au oferit momente rafinate de folk, anticipând „Festivalul Castanilor – in memoriam Gabri Dobre" din acest weekend. Nu au lipsit nici versurile tematice, care au vibrat în acord cu nuanţele speciale ale picturilor de pe simeze. Poeziile au fost recitate chiar de către autori, membri ai Cenaclului „Atitudini", al Casei de Cultură „I. L. Caragiale" Ploieşti.
„În acest weekend, va avea loc cea de-a 14-a ediţie a «Festivalului Castanilor - in memoriam Gabi Dobre». Puţină lume ştie că Gabi Dobre a iniţiat acest festival printr-o seară de muzică şi poezie. Îmbinăm pictura, muzica şi poezia aici, la Teatrul Toma Caragiu şi este o sărbătoare a sufletului şi a ochilor", a declarat Luminiţa Avram, directorul Casei de Cultură „I. L. Caragiale", a municipiului Ploieşti.
„În acest an, în perioada 10-20 iulie, la Brebu, într-un loc cu o încărcătură arhitecturală istorică, dar şi cu o frumuseţe extraordinară, zece artişti plastici au fost provocaţi de acele ţinuturi minunate, pentru a lăsa în moştenire patrimoniului municipiului Ploieşti, 20 de lucrări. Pe toată durata festivalului, publicul ploieştean va putea admira creaţiile artiştilor pe simezele foaierului Teatrului Toma Caragiu", a mai dezvăluit Luminiţa Avram.
„Ploieştiul s-a confruntat, din 1968-1969, cu un festival de jazz, după aceea a venit Gabi Dobre care a iniţiat festivalul de folk, între timp, Filarmonica şi-a