Reprezentanţii companiei Starbucks au recunoscut că brevetul pentru reţeta preparatului-hibrid numit „duffin“ (o combinaţie între gogoaşă şi brioşă) nu le aparţine, gustarea fiind, de fapt, opera culinară a unei patiserii londoneze.
Inspiraţi de experimentul culinar al chefului Dominique Ansel, autorul desertului isterie al secolului, crogogoaşa, oficialii companiei ce deţine supremaţia pe piaţa mondială a cafelei au hotărât să scoată pe piaţă duffin, un preparat dulce, cu aluat pufos umplut cu gem de zmeură. Din păcate, publicul nu a fost prea entuziasmat de invenţia culinară semnată Starbucks, numeroase persoane declarând că acelaşi produs a fost fabricat, în urmă cu doi ani, într-o patiserie britanică numită Bea’s of Bloomsbury, relatează „The Telegraph“.
Contrariaţi, însăşi reprezentaţii patiseriei cu pricina au ieşit la rampă şi i-au acuzat pe cei de la Starbucks de incorectitudine.
„În primul rând, nu cred că cineva ar trebui să ia brevetul pentru reţeta brio-gogoşii. Ea este a tuturor. Şi, totuşi, dacă cineva ar trebui să fie crediat pentru invenţie, cu siguranţă, eu aş fi aceea“, a scris administratora patiseriei pe platforma socială Twitter. Îngrijoraţi de valul de critici primite, reprezentanţii companiei Starbucks au recunoscut că reţeta pentru duffin nu le aparţine.
Crogogoaşa lui Dominique Ansel FOTO Facebook
Modul de preparare al brio-gogoşii urmează reţeta de succes a lui Dominique Ansel, bucătarul care a reuşit să transforme două deserturi într-unul singur. În luna mai, celebrul chef Ansel a dat peste cap gusturile newyorkezilor cu noua sa invenţie, the cronut (o combinaţie între croissant şi gogoaşă). Ca replică la proiectul gastronomic lansat de acesta, Astro Donuts & Fried Chicken, patiseria din Washington, a creat gogoaşa tip sandviş, o gustare din foietaj şi îngheţată stropită cu sirop. Deasupra sunt presărate