Febra este un simptom medical frecvent întâlnit ce se prezintă ca o creştere a temperaturii interne a corpului peste nivelul normal. Pentru a combate această dereglare a organismului, vă propunem câteva remedii naturiste care pot acţiona la fel de bine ca şi medicamentele.
Băi cu coajă de stejar (1 kg/cadă)
Datorită concentraţiei considerabile de acid tanic pe care coaja de stejar îl conţine, aceasta scade temperatura şi chiar vindecă răni. De asemenea, băile pot fi folosite pentru tratarea degerăturilor sau scrofulozei la copii. Pentru o baie ca la carte, alegeţi coajă de stejar uscată. Aceasta se va fărâmiţa, urmând să se lase câteva ore în apă rece. Apoi, compoziţia se va fierbe jumătate de oră. Se strecoară bine, decoctul urmând a fi pus în cadă.
Prune înainte de micul dejun
Fructe de sezon, prunele trebuie consumate dimineaţa, înainte de micul dejun, pentru a regla digestia. Însă ajută şi la scăderea febrei şi reduc procesele inflamatorii din organism. De asemenea, sunt bune pentru detoxifierea organismului, prin stimularea ficatului, şi sunt bogate în vitaminele A, B şi C şi sulf, fosfor, mangan, magneziu, sodiu şi potasiu.
Şosete cu ceapă
Aveţi nevoie de trei-patru cepe pe care le veţi tăia mărunt, urmând a le introduce în şosete de lână. Se încalţă punând deasupra o altă pereche de şosete de lână, pe care le veţi purta până dimineaţa. Temperatura va scădea, iar picioarele vor rămâne calde.
Foloseşte orez
O metodă inedită folosită de călugării Shaolin era mestecarea timp de ore întregi a orezului crud, pe care ulterior îl scuipau. Se spune că odată cu orezul se eliminau şi microbii sau viruşii. Dacă motivul febrei nu era clar cunoscut, bătrânii recurgeau la un soi de post negru timp de 72 ore. Mai exact, bolnavul nu mânca nimic şi nici nu bea apă în tot