Sâmbătă, 5 octombrie 2013, la Bucureşti a avut loc a XV-a ediţie a Seminarului naţional parteneriat în educaţia pentru mediul înconjurător având ca temă “Educaţia pentru mediu în şcoala românească”.
Seminarul a fost organizat de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie, membru cu drepturi depline al Fundaţiei Mondiale de Educaţie pentru Mediul Înconjurător.
Seminarul a avut invitaţi de renume printre care s-au numărat Finn Bolding Thomsen, director al Foundation for Environmental Education (FEE), prof. univ. Maria Pătroescu, preşedinte de onoare a CCDG Bucureşti, redactor-şef Cristian Lascu din partea National Geographic.
Discuţiile au avut ca punct de plecare conştientizarea problemelor de mediu şi dezvoltarea spiritului participativ la rezolvarea acestora, însuşirea noţiunilor de mediu şi calitate a mediului, acceptarea problematicii mediului la nivel local, regional şi naţional, înţelegerea dimensiunii globale a degradării mediului înconjurător, acceptarea reducerii presiunii umane asupra mediului, limitarea consumului de resurse teritoriale prin participarea la implementarea unui management durabil al mediului, puncte atinse, în discuţiile lor, de invitaţi. Ordinea de zi a seminarului a cuprins recunoaşterea eforturilor profesorilor, elevilor şi a şcolilor implicate în programele coordonate de CCDG Bucureşti, pentru anul şcolar 2012/2013, eforturi care au fost răsplătite cu premii şi distincţii şi au fost prezentate proiectele CCDG Bucureşti pentru anul şcolar 2013/2014.
Printre cei 400 de profesori din toată ţara, coordonatori de proiecte naţionale sau internaţionale, prezenţi la lucrările seminarului s-au numărat şi Gabriela Budeanu şi Claudia Şandru de la Colegiul Naţional “Vasile Lovinescu” Fălticeni, în calitate de coordonatori pentru Proiectul Naţional Patrula Eco. Elevii şi profesorii Colegiului “Vasile Lovinescu” Fălticeni au