Ne petrecem cea mai mare parte a timpului în faţa calculatorului, explorând minunata lume web. Ştii însă care sunt pericolele cărora te expui?
1. Facebook te face nefericit
Facebook te face nefericit. O spun oamenii de ştiinţă, nu noi. Un grup de cercetători americani şi belgieni au monitorizat, timp de două săptămâni, activitatea pe Facebook a mai multor participanţi la experiment, stând, în acelaşi timp, cu ochii pe starea lor de spirit. La sfârşitul studiului au observat că majoritatea participanţilor a raportat o scădere a nivelului de satisfacţie în viaţă. Concret, o singură vizită pe Facebook echivalează cu vizionarea unui căţel în timp ce este bătut timp de patru ore. Potrivit unui alt studiu, de data aceasta realizat de nemţi, s-a descoperit că principalul sentiment manifestat de oameni atunci când petrec timp pe Facebook este invidia. Pozele de vacanţă perfecte, precum şi succesul profesional, financiar sau personal al prietenilor declanşează sentimente de nefericire, singurătate şi invidie utilizatorilor Facebook.
2. E-mailul poate crea dependenţă
Fără doar şi poate, e-mailul este un instrument vital – este un mijloc de comunicare rapid şi eficient atât la nivel profesional, cât şi personal. Poate, totodată, să creeze dependență. E-mailul funcţionează după acelaşi mecanism care îi face pe jucătorii de noroc să devină dependenţi. În ambele cazuri, trebuie să efectuezi o acţiune (să îţi verifici e-mail-ul sau să introduci o monedă în maşina cu sloturi) sperând că, la final, vei fi recompensat (vei găsi un mail interesant sau pe câştiga bani). Recompensa apare doar uneori şi în momente neaşteptate, ceea ce te face să repeţi această acţiune – să verifici inbox-ul de zeci de ori zilnic, în cazul de faţă.
3. Twitter-ul te face nervos
Gândeşte-te la ultimul Tweet pe care l-ai citit şi care te-a făcut să reacţionezi în vreun