Sarbatorile Iasului au inclus in fiecare an traditionala masa a pelerinilor. In ultima zi a Sarbatorilor, pelerinii dar si iesenii care au participat de-a lungul timpului la manifestarile ocazionate de sarbatoarea Sfintei Parascheva au fost serviti de ieseni cu vin si sarmale. Municipalitatea a anuntat ca anul acesta, pentru masa pelerinilor vor fi pregatite 65.000 de sarmale, cateva butoaie cu vin, dar si sute de kilograme de cozonaci.
"Ineditul din acest an il reprezinta faptul ca la masa pelerinilor vom pregati o sarma uriasa, in care incap circa 800 de sarmale mai mici. Ii asteptam pe toti vizitatorii la aceasta masa devenita deja traditionala. Vor fi de toate: sarmale, cozonaci, colaci, vin, bere, sucuri", au declarat edilii Iasului. Acesta a precizat ca toate bunurile de la masa pelerinilor sunt asigurate din donatii. "Casele de vinuri din Iasi ne vor sponsoriza cu circa 1.000 de litri de vin, la fel si celelalte alimente fiind asigurate din sponsorizari. La Cantina Sociala vor fi pregatite circa 20.000 de sarmale, ingredientele fiind asigurate din donatii. Toate alimentele vor fi strict verificate de inspectorii Directiei de Sanatate. Pana la masa pelerinilor, in fiecare seara ii vom servi pe cei care vin in pelerinaj cu ceaiuri calde, pentru a mai uita de frigul de afara", a detaliat viceprimarul Mihai Chirica.
Sarbatorile Iasului au inclus in fiecare an traditionala masa a pelerinilor. In ultima zi a Sarbatorilor, pelerinii dar si iesenii care au participat de-a lungul timpului la manifestarile ocazionate de sarbatoarea Sfintei Parascheva au fost serviti de ieseni cu vin si sarmale. Municipalitatea a anuntat ca anul acesta, pentru masa pelerinilor vor fi pregatite 65.000 de sarmale, cateva butoaie cu vin, dar si sute de kilograme de cozonaci.
"Ineditul din acest an il reprezinta faptul ca la masa pelerinilor vom pregati o