Noul Cod Rutier va fi aprobat săptămâna viitoare şi, în funcţie de „roadele“ din trafic ar putea suferi o nouă modificare, după o perioadă de 6 luni - 1 an. Este declaraţia făcută joi de ministru Radu Stroe, la deschiderea Salonului Auto SAB 2013. Ministrul Justiţiei,Robert Cazanciuc, este de părere că prevederile din noua Legislaţie Rutieră despre limita alcoolemiei ar trebui să rămână aşa cum sunt în prezent, acestea având un rol preventiv.
„Vom vedea care sunt rezultatele pe toate planurile, inclusiv la alcoolemie, dacă am fost prea drastici sau prea lejeri. În funcţie de constatări, vom veni, probabil, cu modificări. Nu banii sunt problema, aşa cum spun unii - e acelaşi lucru cu un milion de euro în plus sau fără - problema este să nu mai vedem că mor copii, zilele trecute o studentă, un copil de şcoală. Este adevărat că este greu să ajungi de la Bucureşti la Baia Mare, dar cât de greu le este celor care îşi îngroapă copiii din cauza conducerii cu viteză, a neatenţiei, a consumului de alcool? Trebuie să oprim acest lucru. Cât o să mai fiu ministru? O zi, o lună, un an, după aceea vin şi eu la litera acestui cod“, a afirmat Stroe.
El a menţionat că noua prevedere privind alcoolemia se aliniază practicilor existente în majoritatea statelor europene.
Cazanciuc consideră că e greu de spus ce înseamnă mult sau puţin alcool la volan
Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, este de părere însă că prevederile din noul Cod Rutier despre limita alcoolemiei ar trebui să rămână aşa cum sunt în prezent, aceastea având rol preventiv.
„Cred că e o soluţie care îşi face în momentul de faţă rolul de prevenţie. Ministerul Justiţiei nu va putea împiedica iniţiatorul să stabilească o anumită limită. Cred că ar trebui să rămână aşa cum este în momentul de faţă. Standardele europene prevăd o limită mai mică. E foarte greu de spus ce înseamnă mult sau puţin a