Mihai Dobrovolschi, Liviu Mihaiu, Mihaela Hamza, avocat Realitatea și Mura Frânculescu
Consiliul Național al Audiovizualului își menține decizia de retragere a licențelor audiovizuale ale Radio Guerrilla pentru cele 24 de stații , respingând contestația Realitatea Media.
Membrii CNA au respins cererea de reexaminare a deciziei, din 19 septembrie, de retragere a licențelor Radio Guerrilla cu patru voturi “pentru” și cinci “împotrivă”.
Viorel Vasile Buda, Christian Mititelu, Radu Călin Cristea și Răsvan Popescu au votat pentru, iar Florin Gabrea, Loran Turoș, Monica Gubernat, Narcisa Iorga și Laura Georgescu au votat împotrivă.
SC Realitatea Media SA şi SC Expresiv SA au parafat pe 14 august un contract care prevede exploatarea de către Expresiv a produselor media, incluzând mărcile şi licenţele audiovizuale aferente postului Radio Guerrilla şi a echipamentelor, bunurilor şi aparaturii sale, fapte ce contravin art. 59 din Legea audiovizualului.
Realitatea Media se află în momentul de față în procedură de insolvență, având aprobat planul de reorganizare de către judecătorul sindic.
Din discuțiile purtate astăzi la CNA privind decizia de ridicare a licențelor Radio Guerrilla:
Avocatul Realitatea Media, Andrei Țîru:
Mura Frânculescu, reprezentant Realitatea Media:
Monica Gubernat: Cum comentați scoaterea la licitație a licențelor?
Avocatul Realitatea Media: Din punct de vedere juiridic, Realitatea Media este supusă Legii 85 pe 2006 a insolvenței. Scoaterea la licitație a ceva presupune transmiterea drepturilor și obligațiilor pe care le are o persoană către o altă persoană; drepturile pot fi conferite prin acte juridice. Procedura de licitație este cea mai transparentă formă de a ceda niște drepturi și obligații. Vânzarea la licitație, stopată de administratorul judiciar, este reglementată de această lege a insolvenței. @N